Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pirit

Hozzárendelhető:

Csakra: napfonat- csakra

Nyugati csillagjegy: Oroszlán

Kínai csillagjegy: Majom

Elem: tűz

Szín: sárga, rézszínű, opak nagymértékben fényelnyelő.

Mineralógia: a kialakult kristályokat felvonultató piritcsoportocskák általában hidrotermális úton jönnek létre. A gumós és gömbölyded piritek, valamint a szabályos spanyol kocka üledékes úton alakul ki agyagban és szénben, a jól ismert piritnapok pedig az ilyen üledékek metamorfózisa által, tercier - elv szerint.

Mitológia: a pirit tűzkövet jelent, amely nevet arról kapta, hogy szikrákat vet, ha megütik valamivel. E tulajdonságát már a kőkorban is kihasználták tűzcsiholáshoz. Mivel "tűz lakik benne", mágikus amuletteket készítettek belőle. Gyógyászatilag pedig "melegítő kőként" használták.

Sajátosságai: a piritnek két fajtája van: a közönséges piritet a népnyelv helyenként ma is "macskaaranynak nevezi". A pirit egyik változata a nappirit, amelynek különleges formája a Napra emlékeztet. Ez, ellentétben a közönséges pirittel, minden irányba egyenletesen sugározza energiáját. A pirit az érzékeny, porózus kövek közé tartozik.

Feltételezett hatásai: elsősorban a légutakra és azok megbetegedéseire hatnak. Vérkeringési zavarok és visszerek esetében is alkalmazhatjuk őket. Erősítik a gyomor-bélrendszert, szabályozzák a bélműködést, így használhatók emésztési zavarok esetében, felfúvódás ellen, gyomorfájásánál és - görcsöknél, a gyomorsav szabályozására és gyomorhurut esetében. Minden területen fájdalomcsillapító hatású. Fáradtság esetén új energiát ad. Harmonizálja a napfonat- csakrát, segít önmagunk megismerésében, megmutatja betegségeink okát, és segít megszabadulnunk problémáinktól.

Források: Judy Hall- Kristálybiblia 1-2-3; Sonja Heider- Gyógyító kövek könyve; Michael Gienger- A kristálygyógyászat tankönyve

Figyelem! Az ásványok és kristályok ezoterikus felhasználása évezredek óta igazán kedvelt. Ez alatt az idő alatt rengeteg tapasztalatot és tudást jegyeztek le róluk. Így mi is ezeket a jelentősebb könyveket használtuk a leírásaink készítésekor. De nagyon FONTOS(!), hogy a kristályok alternatív felhasználása a gyógyászatban nem helyettesíti a modern orvostudományt és a gyógyszeres kezelést! Így arra kérjük, ha beteg, akkor öngyógyítás helyett forduljon szakemberhez!

 

Rendezés:
2.000 Ft

Csiszolatlan pirit kockák 9,5×5,2×3,7 cm-es kvarvos alapon Bulgáriából

Raktáron
1.500 Ft

Kb. 3×4 cm-es csiszolatlan ötszögtizenkettő  pirit kristály Spanyolországból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron
1.500 Ft

Kb. 3×4 cm-es csiszolatlan kocka  pirit kristály Spanyolországból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron
2.000 Ft

Kb. 4×5 cm-es csiszolatlan  pirit kristály Spanyolországból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron
3.500 Ft
Kb. 13×18 mm-es pirit kaboson, állítható méretű nemesacél foglalatban. A kép illusztráció, a kaboson mintája kis mértékben eltérhet a képen láthatótól!
Raktáron

Keresés