Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zafír

A bölcsesség köve

Hozzárendelhető:

Csakra: homlokcsakra

Nyugati csillagjegy: Bika, Szűz, Nyilas, Vízöntő, Halak

Kínai csillagjegy: Kígyó, Kakas, Patkány, Tigris, Nyúl

Elem: tűz, levegő

Szín: a kék több árnyalata, a vöröstől a mélyvörösig, rózsaszín, narancssárga, zöld.

Mineralógia: a zafír létrejöhet likvidmagmás úton alumíniumban gazdag kőzetekben, így például gránitban, szienitben vagy pegmatitban, vagy hasonló kőzetek gneisszé, kristálypalává vagy márvánnyá való átalakulása (metamorfózisa) során. A korund-családhoz tartozik, színét pedig a vas és a titán jelenlétének köszönheti. Megfelelően elhelyezkedő rutiltűk csillagalakzatot is létrehozhatnak (aszterizmus).

Mitológia: Európa és India ősi kultúráiban a zafír egyaránt a Szaturnusz kövének számított. Az égbolt, az angyalok világa, a mágia, a hűség és a barátság jelképe volt.

Feltételezett hatásai: felgyorsít minden gyógyulási folyamatot. Enyhíti a fájdalmakat, csökkenti a lázat, és főleg bél-, agy és idegi betegségek esetén nyújt nagy segítséget. Nyugtatóan hat, segít depresszió, pszichikai megbetegedések, és kényszerképzetek esetén. Erősíti a hitet és az igazság szeretetét.

 Források: Judy Hall- Kristálybiblia 1-2-3; Sonja Heider- Gyógyító kövek könyve; Michael Gienger- A kristálygyógyászat tankönyve

 

Rendezés:
Raktáron
6.000 Ft

Keresés