Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kalcedon

A szónokok köve

Hozzárendelhető:

Csakra: Torokcsakra

Csillagjegy: Ikrek, rák, Szűz, Nyilas, Bak

Kínai csillagjegy: Ló, Bárány, Kakas, Patkány, Bivaly

Elem: levegő, némi víz (fehér változat)

Szín: szürke, szürkéskék, szürkészöld, szürkésfehér, áttetsző.

Feltételezett hatásai: mivel a kalcedon főleg a torokcsakra területén fejti ki hatását, általában e tájék betegsége és zavarai esetén alkalmazzák. Hat az olyan légúti megbetegedésekre, mint például a torokgyulladás, a hörghurut akut és krónikus formája, a rekedtség, torokfájás, gégehurut, pajzsmirigy és betegségei ellen. A beszédképességet javító tulajdonságai miatt beszédzavarok és dadogás ellen is alkalmas. A torok területén jelentkező blokádokat felszámoló hatása miatt a kő ragadványneve: " a szónokok köve". A kalcedon a szemnek is jó orvossága, különféle szempanaszok és zöldhályog esetén is alkalmazzák. További alkalmazási lehetőségei is vannak, például hat a mirigyekre is. Szoptató anyáknál javítja a tejtermelést, de emlőgyuladás gyógyítására is használatos. A hormontermelő mirigyek működésének minden zavaránál ajánlott a használata. Szabályozza a hormonális ciklusokat. A belső elválasztású mirigyekre és az anyagcserére gyakorolt hatása révén cukorbetegek számára is ajánlott, mivel szabályozza a vércukorszintet. Használatával gyorsabban elállíthatjuk a sebek vérzését, s gyógyulásukat is meggyorsítjuk. Segít legyűrni az utazási rosszulléteket és frontérzékenységet, enyhíti a hányingert befolyásolja a nyirokáramlást. Használják ágybavizelés és epilepszia ellen is.
A diéta elősegítésére is alkalmas a kalcedon: csillapítja az éhséget, gátolja a tápanyagfelvételt, oldja a vizenyőt (ödémát), szabályozza a testfolyadékokat és segíti a szervezet méregkiválasztását. Segít elhatárolódni a lelki megterhelésektől, nyugtat, ellazít, megszünteti a belső nyugtalanságot, fokozza a terhelhetőséget. Nem csupán az agressziót építi le, hanem megkönnyíti a mások agressziójával való elbánást is, sőt tudatosítja bennünk saját, gyakran elfojtott agressziónkat. Harmonizálja és megnyugtatja az indulatokat is. Segít a lelki traumák feldolgozásában, visszaadja önbizalmunkat és az elevenség érzését.

Források: Judy Hall- Kristálybiblia 1-2-3; Sonja Heider- Gyógyító kövek könyve; Michael Gienger- A kristálygyógyászat tankönyve

Figyelem! Az ásványok és kristályok ezoterikus felhasználása évezredek óta igazán kedvelt. Ez alatt az idő alatt rengeteg tapasztalatot és tudást jegyeztek le róluk. Így mi is ezeket a jelentősebb könyveket használtuk a leírásaink készítésekor. De nagyon FONTOS(!), hogy a kristályok alternatív felhasználása a gyógyászatban nem helyettesíti a modern orvostudományt és a gyógyszeres kezelést! Így arra kérjük, ha beteg, akkor öngyógyítás helyett forduljon szakemberhez!

Rendezés:
4.000 Ft
Egyedileg csiszolt kaboson alapanyag ékszerek gyártásához. 3 cm hosszú, 1,1 cm széles és 0,8 cm vastag. 
Raktáron
9.500 Ft
Egyedileg csiszolt kaboson alapanyag ékszerek gyártásához. 3,1 cm hosszú, 3,1 cm széles és 0,7 cm vastag. 
Raktáron
9.500 Ft
Egyedileg csiszolt kaboson alapanyag ékszerek gyártásához. 3,1 cm hosszú, 3,1 cm széles és 0,7 cm vastag. 
Raktáron
7.000 Ft
Egyedileg csiszolt kaboson alapanyag ékszerek gyártásához. 2,9 cm hosszú, 2,9 cm széles és 0,6 cm vastag. 
Raktáron
7.500 Ft
Egyedileg csiszolt kaboson alapanyag ékszerek gyártásához. 2,9 cm hosszú, 2,9 cm széles és 0,6 cm vastag. 
Raktáron
14.000 Ft
10 mm-es golyókból készült rugalmas karkötő, választható méretben és tetszőleges nemesacél köztessel.
Raktáron
3.000 Ft
4*4 mm-es fazettált kockákból készült nemesacélos kapcsos karkötő, választható méretben.
Raktáron
2.500 Ft
6 - 7 mm-es szabálytalan szemekből készült rugalmas karkötő, választható méretben.
Raktáron
8.000 Ft
Egyedileg csiszolt kaboson, fúrt nemesacél fémmel. Szerelékkel 3 cm hosszú, 3 cm széles és 0,6 cm vastag. 
Raktáron
10.000 Ft
Egyedileg csiszolt kaboson, fúrt nemesacél fémmel. Szerelékkel 4,1 cm hosszú, 2,7 cm széles és 0,8 cm vastag. 
Raktáron
400 Ft
Kb. 1,5 cm széles és 2 cm hosszú, 1 cm magas, kb. 3-4 g. A kép illusztráció, a marokkő kis mértékben eltérhet a képen láthatótól!
Raktáron
2.000 Ft
Kb. 4 cm széles és 3 cm hosszú, 0,7 cm magas, kb. 10-16 g. A kép illusztráció, a marokkő kis mértékben eltérhet a képen láthatótól!
Raktáron
500 Ft
Kb. 2,5×4,5 cm-es csiszolatlan kalcedon, kvarc Brazíliából. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.
Raktáron
7.000 Ft
Csiszolatlan, 5×2,5×3 cm-es szőlő kalcedon Indonéziából.
Raktáron
10.000 Ft

Csiszolatlan kristályos szőlő kalcedon 6,8×4,6×3,9 cm-es Indonéziából.

Raktáron
1.000 Ft
Kristályos szőlő kalcedon 3×3 cm-es plexidobozban Indonéziából. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.
Raktáron
1.000 Ft
Kristályos szőlő kalcedon 3×3 cm-es plexidobozban Indonéziából. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.
Raktáron
2.000 Ft

Kb. 1,5×2,5 cm-es csiszolatlan, gömbös kristályos szőlő kalcedon  Indonéziából. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron

Keresés